RIGGING

Wat is rigging?

Onder rigging verstaan we de hijstechnieken die in ons geval worden toegepast bij evenementen, festivals en beurzen.

Deze hijstechnieken worden voornamelijk gerealiseerd uit stalen kabels, hand- en/of elektrische takels en diverse kettingmaterialen.

De praktijk.

De praktijk leert dat rigging een grijs gebied kan zijn qua kennis. Verkeerde materialen, wel de goede materialen maar verkeerde toepassingen en geen accurate berekeningen behoren tot veel voorkomende grijze gebieden wat wel en niet mag. Dit kan leiden tot onveilige situaties.

Vooral dit laatste, de berekeningen van de gewichten is erg belangrijk.

Waarom?

Na een goede en accurate berekening te hebben vertellen de gewichten alles over de volgende te nemen stappen naar een veilig hangende installatie als eindresultaat.

Uit de gewichten is bijvoorbeeld het volgende te herleiden: de te gebruiken materialen, vereiste sterkte van de materialen, hoeveelheid van de materialen, totale gewicht aan het dak, etc.

Waarom General Events?

General Events bied een uitgebreid rigging pakket aan voor elk evenement en gewicht. Of het nu gaat om een reclamebord van 10 kilo of een lichtinstallatie van 10000 kilo, General Events heeft de juiste know-how in huis om veilig te kunnen hijsen op uw evenement.

Wij bieden onder andere:

Vrijblijvend advies
Accurate berekeningen en risico analyse
De juiste materialen
Veilige en goede uitvoering
Gecertificeerd en ervaren personeel
verantwoording en goedkeuring


Al onze riggingmatrialen worden eens per jaar gekeurd en/of geïnspecteerd volgens de verplichte NEN-EN gestelde keurings normen en beproeving waaraan hijsmiddelen en -gereedschappen moeten voldoen.